Saturday, September 6, 2014

GLA- Atasi Masalah Hormon & Kesuburan

Inginkan Cahayamata? sudah bertahun mencuba? apa kata, usaha dengan produk Shaklee pula..tak salah mencuba kan. sbb ada di kalangan customer Shaklee beroleh zuriat setelah mencuba GLA shaklee ini...
InsyaAllah, Allah sayangkan orang yang berusaha.. mana tahu dengan izinNya.. sbb kita yang kerdil ini hanya merancang, Dia yang menentukan segalanya..


Keistimewaan GLA Shaklee

Apa keistimewaannya? Dari borage oil inilah terhasilnya GLA (gamma-linolenic acid) yang mana ianya adalah sejenis asid lemak omega 6.Istimewa GLA Shaklee adalah kandungan GLAnya adalah sebanyak 15% - 20%.Berbanding dalam EPO hanya mengandungi 8% - 10% GLA.

Keistimewaan lain GLA Shaklee:

* membantu merawat PMS dan menopause symptom. Penggunaannya boleh meredakan kesakitan semasa period dan juga simptom bila seseorang menopause.
* anti radang, sesuai untuk pesakit arthritis dan gout kerana ianya merawat keradangan sendi.
* bagi pesakit rheumatoid arthritis, ianya boleh membantu di mana ianya 'may ease tenderness and swelling'. Maksudnya boleh mengurangkan kerengsaan dan bengkak.
* untuk kulit yang cantik. Boleh mengekalkan kelembapan dan kelembutan bagi kulit yang kering atau rosak. Kajian pernah dijalankan ke atas bayi yang mempunyai masalah 'cradle cap' (kerak di kepala). Bayi disapukan dengan borage oil 2 kali sehari dan setelah 2 minggu, masalah cradle cap HILANG!.Apa yang menakjubkan bukan sahaja pada tempat yang disapu mengalami perubahan ketara tetapi juga keseluruhan kulit bayi mengalami perubahan positif. Ini menunjukkan daya serapan borage oil yang sangat bagus.
* membantu regulate balik period yang tidak teratur. Juga mengawal keseimbangan hormon dalam badan.

* membantu kesuburan dengan memperbaiki struktur sel pembiakan. Apabila sistem pembiakan kembali subur maka peluang untuk mendapatkan anak juga lebih tinggi. Ada kalangan yang mengambil GLA Shaklee telah berjaya hamil dengan izinNya.


PM/WHATSAPP: 0122817012
LIKE FP PAGE: Mummyosh Natural Health & Beauty

No comments:

Post a Comment