Sunday, May 11, 2014

Kenapa Perlu Pilih Vitamin C Shaklee?

lately vitamin C ni mmg ramai yang cari terutama wanita. Yela sbb Vit C ni banyak kelebihannya, terutama untuk kulit muka.tapi ramai jugak yang tertanya2 apa yang lebih nya vitamin C Shaklee ni..pada hal kat farmasi bersepah2 jual vitamin C kan..


ok jom bace apa kelebihan vitamin C Shaklee ni..

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.
2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.

Vitamin C bukan sahaja untuk kulit muka k. Vit C Shaklee semestinya untuk kesihatan juga. Misal nya sekiranya jika kita demam, cepat2 telan vitamin C 2 biji ok. begitu juga sekiranya anda mengalami selsema, resdung. kanak-kanak pon ade vit C ok..Chewable Vitamin C seperti gamba di bawah ni ye..jom review kelebihan VItamin C selain untuk kecantikan kulit ;


Imuniti- dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.


Antioksidan- ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension- ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit- banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.


No comments:

Post a Comment