Saturday, November 22, 2014

kemerosotan kesihatan dan masalah kulit muka berjerawat adalah punca awal toksin berlebihan di dalam tubuh

seperti entry mummy yang lepas, mummy ade cerita kan berkenaan dengan punca pengumpulan toksin di dalam badan dan bagaimana untuk menyingkirkan toksin di dalam badan


dlm entry tu juga mummy ade cerita kesan toksin kepada tubuh kita sendri. antara kesan pengumpulan tosin berlebihan di dalam


 tubuh kita mengundang pelbagai penyakit dan masalah.salah satu nya, akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah ke jantung di mana toksik-toksik akan bersama darah dan menyebabkan saluran tersumbat dan akan menyebabkan jantung kita perlu bekerja dengan lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah melalui saluran yang tersumbat. sekaligus ia akan menyebabkan pembesaran jantung . 


sementara tekanan ke atas saluran tersumbat tadi akan mengakibatkan tekanan darah tinggi.


manakala buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembeskan pelbagai bahan kimia yang menyebabkan terjadinya tekanan darah tinggi.selain menjejaskan fungsi jantung dan masalah darah tinggi, toksik yang berlebihan di dalam tubuh juga akan menyebabkan JERAWAT, DEMAM, TUMOR dll


penyakit kulit seperti jerawat biasa nya terjadi apabila toksin di dalam darah cuba keluar melalui kulit. manakala demam adalah proses semualajadi badan unttuk membersihkan diri. apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadat metabolisma tubuh menjadi semakin cepat, seterusnya mengakibatkan tubuh mendapat demam.


oleh itu langkah awal untuk mencegah sebarang kemungkinan kita mendapat pelbagai masalah kesiahatan adalah MENYINGKIRKAN TOKSIN TERLEBIH DAHULU. 


ini kerana sekiranya tubuh kita dicemari toksin, maka apa sahaja supplement atau zat yang kita ambil seharian tidak akan diserap sepenuhnya.


adalah perlu untuk kita mencegah daripada merawat.rawat dan singkirkan toksin terlebih dahulu ye kawan-kawan..bagaimana...boleh rujuk di post ni ye..post kali ini adalah lebih terperinci mummy share kan bagaimana toksin boleh menjejaskan kesihatan tubuh kita. 


detok kan tubuh anda dengan Alfafa.utk maklumat lanjut boleh hubungi mummy;


pm /whatsapp/ telegram ke 0122817012

Like Page : Mummyosh Natural Health & Beauty

Pm/ Follow Fb:Lily Rozita Md Hakin

No comments:

Post a Comment